Onze bewoners en medewerkers vertellen

WZC De Foyer in lockdown

“Mijn gezin is mijn grootste supporter. Ik neem wel maatregelen naar mijn familie toe. Het is al weken geleden dat ik mijn man nog gekust heb. Je weet nooit.” Kelly, hoofdverpleegkundige in WZC Zilversterre, beseft maar al te goed dat deze coronacrisis opofferingen vraagt.

Heb je een familielid dat in een woon- en zorgcentrum werkt en vraag je je constant af of dat wel veilig is? Of heb je misschien een ouder die in een woon- en zorgcentrum woont en maak jij je ook zo’n zorgen om de negatieve berichtgeving? Met ons e-book ‘WZC De Foyer in lockdown’ willen wij u overtuigen dat niet alles kommer en kwel is. Wij ervaren vooral dankbaarheid, steun en begrip. Onze bewoners en medewerkers komen met unieke ideeën af om de quarantaine dragelijk te houden, er is nu nog meer één-op-één contact met bewoners en medewerkers en familie houdt contact via Skype en leest de dagelijkse gebeurtenissen mee op onze gesloten Facebook-groepen. Dat klinkt zo slecht toch niet?

Door middel van een reeks interviews met bewoners, medewerkers en familie nemen we u mee doorheen onze werking tijdens de coronacrisis:

  • Hoofdverpleegkundige Kelly toont ons welke opoffering nodig is om haar bewoners niet te besmetten, al offert ze daar een stuk haar privé-leven mee op
  • Ontdek hoe Stephan omgaat met zijn vader die besmet is met het coronavirus
  • Heidi, preventie-adviseur, zit elke dag met het directieteam samen om (nieuwe) maatregelen optimaal te implementeren

Maar vooral, het zijn verhalen die ons de mini-gemeenschap maken die we zijn. Download het e-book ‘WZC De Foyer in lockdown’ en kom te weten hoe WZC De Foyer het coronavirus te lijf gaat.