Gezonde voeding

Overgewicht en te hoge cholesterolwaarden zijn kwalen van deze tijd omdat veel maaltijden te vet zijn en te veel suiker en zout bevatten. Daarom kiest WZC De Foyer voor maaltijden met minder vet, suiker en zout, die dankzij een uitgekiende kruidenkeuze toch heerlijk ruiken en smaken. Tweemaal per week staat er vis op het menu.

Wij kiezen niet voor topgastronomie want die keuken bevat te veel vet, wel voor maaltijden met een evenwichtige voedingswaarde.

In onze centrale keuken in het WZC De Zilversterre beschikken onze koks over een eigen kruidentuin. Daar kweken zij zelf de kruiden die ze in de maaltijden gebruiken.   

Om de keuze zo ruim mogelijk te maken dienen wij de maaltijden op in buffetvorm. Om het sociaal contact te bevorderen eten de bewoners samen, al beschikken ze wel over ‘glijdende’ uren om dat te doen.

Bewoners van het woonzorgcentrum eten gezamelijk in de leefruimte van hun verdieping. Bewoners van een assistentiewoning hebben, naast de mogelijkheid om hun eten te bereiden in hun eigen woning, ook de mogelijkheid om aan te sluiten bij het buffet dat voor hen opgediend wordt in de Bistro, Grand Café of Orangerie.

De werking van de keuken