WZC Weverbos

Welkom!

Bel ons
09 330 10 01
Stuur een e-mail
info@weverbos.be
Onze locatie
Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
Weverbos

Wonen in een woonzorgcentrum is u thuis voelen

WZC Weverbos is een woon- en zorgcentrum in Gentbrugge dat volledig is toegespitst op het welzijn van ouderen en preventie van dementie.

WZC Weverbos beschikt over assistentiewoningen, woonzorgkamers en kortverblijf. Het gelijkvloers (De Braem) is speciaal gericht op personen met dementie. Zij hebben hun eigen afgebakende tuin met veilige planten die herinneringen aan vroeger stimuleren. De eerste verdieping (De Vlier) is volledig toegankelijk voor zorgbehoevende ouderen. De tweede verdieping (De Plataan) is voorzien voor assistentiewoningen.

In WZC Weverbos staat preventie van dementie voorop:

  • De muren hebben allemaal warme, frisse kleuren om extra op te vallen.
  • De leefruimtes zijn voorzien van dynamisch licht dat zich aanpast naar het dagmoment.
  • De tuinen zijn voorzien van verhoogde plantenbakken om zelf te tuinieren.
  • WZC Weverbos beschikt over een mobiele keuken die op elke verdieping het eten vers kan bereiden.

Meer informatie kan u vinden op deze website of download onze opname-brochure of de brochure over Preventie van Dementie.

IEDEREEN IS BIJ ONS UNIEK

Ontdek onze voorzieningen

Verhalen van de afdeling

Onze bewoners aan het woord

Meer weten

Veelgestelde vragen

Wat zijn de bezoekuren?

Omdat wij ernaar streven om een thuis te zijn voor onze bewoners, hanteren wij doorlopende bezoekuren. We vragen wel aan de familie om rekening te houden met eventuele verzorgingsmomenten.

In welke mate dien ik al dan niet zorgbehoevend te zijn om voor een assistentiewoning of woonzorgkamer te opteren?

Bewoners van een assistentiewoning dienen in staat te zijn om zelfstandig te wonen. Voor ondersteunende hulp zoals bij het wassen, kan de bewoner dienst doen op externe partners zoals thuishulp.

Omdat zelfstandig wonen vaak niet meer lukt, hebben bewoners van een kamer vaker extra hulp nodig. Wij geven voorrang aan zorgbehoevende mensen die intensieve ondersteunende hulp nodig hebben waardoor een thuissituatie niet meer mogelijk is voor hen. Dat kan zowel op fysisch als op psychisch vlak zijn.

Bieden jullie kortverblijf aan?

Zeker, wij bieden kortverblijf aan in WZC Zilversterre, WZC Weverbos en WZC De Zilvermolen. De maximum periode kortverblijf is bepaald op 60 dagen na elkaar. U kunt er maximum 90 dagen per jaar gebruik van maken.

Hoe lang duurt het eer er een plaats vrijkomt?

Wanneer u ons contacteert, is het moeilijk om mee te delen wanneer er een plaats zal vrijkomen. Uw plaats op de wachtlijst is afhankelijk van uw datum van inschrijving en uw graad van zelfredzaamheid. Wanneer u als eerste op de lijst staat en er een plaats vrijkomt die past bij uw profiel, zal een van onze medewerkers van de centrale sociale dienst u contacteren en een mogelijk contract met u samen bespreken.

Ik wil op bezoek komen, hoe regel ik dat?

De bezoekregeling door de coronacrisis verschilt van campus tot campus. Gelieve contact op te nemen met het onthaal van de campus waar u op bezoek wenst te komen. Dank voor uw begrip.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag?

Bel ons
09 222 52 89
Stuur een e-mail
info@wzcdefoyer.be