Zorgcampus Glorieux

Welkom!

Bel ons
0472 01 14 54
Stuur een e-mail
info@zcglorieux.be
Onze locatie
Sint-Jozefstraat 1A
9041 Oostakker
Welkom

Zorgcampus Glorieux

Houdt u van:

  • natuur
  • rust
  • een sterk gemeenschapsgevoel
  • en veiligheid?

Dan zal Zorgcampus Glorieux zeker aanvoelen als een nieuwe thuis. Wanneer u kiest voor een van onze assistentiewoningen, kan kiest u voor het leven binnen een gemeenschap van respect en warmte.

Hier staat u er niet alleen voor. Bewoners helpen elkaar waar nodig. Sociaal contact is een gewenst gegeven. In de recreatieruimtes kan u rustig genieten van een babbeltje met een tas koffie of leest u de krant. Eten doet u samen met alle andere bewoners in de eetruimte.

Er zijn twee types assistentiewoningen, de grote en de kleine. De grote woning omvat een leefruimte, een slaapkamer en een badkamer. In de kleine woning beschikt u over een leefruimte met bed en een badkamer. 

Onze bewoners vertellen

Yvonne

Een medewerker vertelt

Veelgestelde vragen

Wat zijn de bezoekuren?

Omdat wij ernaar streven om een thuis te zijn voor onze bewoners, hanteren wij doorlopende bezoekuren. We vragen wel aan de familie om rekening te houden met eventuele verzorgingsmomenten.

In welke mate dien ik al dan niet zorgbehoevend te zijn om voor een assistentiewoning of woonzorgkamer te opteren?

Bewoners van een assistentiewoning dienen in staat te zijn om zelfstandig te wonen. Voor ondersteunende hulp zoals bij het wassen, kan de bewoner dienst doen op externe partners zoals thuishulp.

Omdat zelfstandig wonen vaak niet meer lukt, hebben bewoners van een kamer vaker extra hulp nodig. Wij geven voorrang aan zorgbehoevende mensen die intensieve ondersteunende hulp nodig hebben waardoor een thuissituatie niet meer mogelijk is voor hen. Dat kan zowel op fysisch als op psychisch vlak zijn.

Bieden jullie kortverblijf aan?

Zeker, wij bieden kortverblijf aan in WZC Zilversterre, WZC Weverbos en WZC De Zilvermolen. De maximum periode kortverblijf is bepaald op 60 dagen na elkaar. U kunt er maximum 90 dagen per jaar gebruik van maken.

Hoe lang duurt het eer er een plaats vrijkomt?

Wanneer u ons contacteert, is het moeilijk om mee te delen wanneer er een plaats zal vrijkomen. Uw plaats op de wachtlijst is afhankelijk van uw datum van inschrijving en uw graad van zelfredzaamheid. Wanneer u als eerste op de lijst staat en er een plaats vrijkomt die past bij uw profiel, zal een van onze medewerkers van de centrale sociale dienst u contacteren en een mogelijk contract met u samen bespreken.

Ik wil op bezoek komen, hoe regel ik dat?

De bezoekregeling door de coronacrisis verschilt van campus tot campus. Gelieve contact op te nemen met het onthaal van de campus waar u op bezoek wenst te komen. Dank voor uw begrip.

Wij helpen u

Contacteer ons

Bel ons
0472 01 14 54
Stuur een e-mail
info@zcglorieux.be
Onze locatie
Sint-Jozefstraat1A
9041 Oostakker