Zorgcampus Glorieux

Welkom!

Bel ons
0472 01 14 54
Stuur een e-mail
info@zcglorieux.be
Onze locatie
Sint-Jozefstraat 1A
9041 Oostakker
Een nieuw leven

Binnenstappen in Zorgcampus Glorieux is een stap naar een nieuw geïnspireerd leven. Bij uw intrek zal de woonassistent u bijstaan met administratieve noodzakelijkheden. Aan hem of haar kan u al uw vragen stellen, maar ook zij stellen u op hun beurt enkele vragen over uw gewoontes en wensen. Zo leren wij u beter kennen en kunnen wij rekening houden met uw gewoontes. De woonassistent is uw eerste contactpunt en zorgt ervoor dat uw wensen gerespecteerd worden.

De woonassistent blijft u gedurende uw volledige verblijf bijstaan en zal u actief bevragen rond tevredenheid, persoonlijke keuzes en emoties. Wanneer zij van u informatie krijgen die wijst op de nood aan een aangepaste dienstverlening, dan zal zij met de dienstverantwoordelijkheden contact opnemen en uw vraag bepleiten.

Nieuwe kansen

Zorgcampus Glorieux houdt doorlopende bezoekuren. Ook de uren van het maaltijdgebeuren zijn van ruime marges voorzien. Bij ons behoudt u uw keuzevrijheid en autonomie. Zorgcampus Glorieux steunt haar bewoners om actief sociaal contact te zoeken met medebewoners en medewerkers. Vereenzaming, een passieve levensstijl en ondervoeding krijgen bij ons geen kans. Met persoonlijke begeleiding op maat tonen wij aan de buitenwereld dat het leven niet eindigt op 80-jarige leeftijd. Integendeel, wij bieden u tal van kansen om uw leven opnieuw te herontdekken.

Faciliteiten

Midden in de natuur: Zorgcampus Glorieux is omgeven door bos, graspleinen en ligt op wandelafstand van Oostakker-Lourdes. U hoeft dus maar uw schoenen aan te trekken en de deur achter u dicht te trekken om een wandeling te maken en frisse lucht te scheppen temidden al dit groen.

Manicure, pedicure en kapsalon: Zorgcampus Glorieux beschikt over externe medewerkers die instaan voor manicure, pedicure en kapsalon.

Beweging: In Zorgcampus Glorieux is er een aparte fitnessruimte voorzien voor beweging op maat van de bewoners.

Visie

Het Broederhuis is een voorziening met Christelijke inspiratie maar staat open voor iedereen. De beheersinstantie vraagt aan de bewoner om het religieuze karakter van deze voorziening te respecteren. In het Broederhuis bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de eucharistievieringen en de gebed- en bezinningsmomenten van de broedergemeenschap. 

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? U kan geheel vrijblijvend contact opnemen met onze sociale dienst.