WZC Zilversterre

Welkom!

Bel ons
09 330 20 35
Stuur een e-mail
info@zilversterre.be
Onze locatie
Kortrijksesteenweg 775
9000 Gent
WZC Zilversterre

Wonen in een woonzorgcentrum is u thuisvoelen

Welkom bij WZC Zilversterre, een groene oase in hartje Gent. Ben je op zoek naar een nieuwe woning op maat? Zilversterre is een woon- en zorgcentra met verschillende voorzieningen: assistentiewoning, zorgkamer en kortverblijf. Met tal van faciliteiten kom je hier zeker aan je trekken. Elke woning is voorzien van de laatste technologie om u optimaal te laten leven.

  • Geniet met je familie in de orangerie van een tasje koffie en een pannenkoek
  • Versoepel je spieren in de fitness
  • Kom tot rust in de therapeutische wellness
  • Verbaas je over de Gentse skyline van op de daktuin
  • Wij bieden u rust, natuur en veiligheid

Interesse? Neem dan zeker contact op met onze sociaal assistentes Astrid en Pauline. Zij helpen u met al uw vragen.

IEDEREEN IS BIJ ONS UNIEK

Ontdek onze voorzieningen

Onze bewoners aan het woord

Meer weten

Veelgestelde vragen

Wat zijn de bezoekuren?

Omdat wij ernaar streven om een thuis te zijn voor onze bewoners, hanteren wij doorlopende bezoekuren. We vragen wel aan de familie om rekening te houden met eventuele verzorgingsmomenten.

In welke mate dien ik al dan niet zorgbehoevend te zijn om voor een assistentiewoning of woonzorgkamer te opteren?

Bewoners van een assistentiewoning dienen in staat te zijn om zelfstandig te wonen. Voor ondersteunende hulp zoals bij het wassen, kan de bewoner dienst doen op externe partners zoals thuishulp.

Omdat zelfstandig wonen vaak niet meer lukt, hebben bewoners van een kamer vaker extra hulp nodig. Wij geven voorrang aan zorgbehoevende mensen die intensieve ondersteunende hulp nodig hebben waardoor een thuissituatie niet meer mogelijk is voor hen. Dat kan zowel op fysisch als op psychisch vlak zijn.

Bieden jullie kortverblijf aan?

Zeker, wij bieden kortverblijf aan in WZC Zilversterre, WZC Weverbos en WZC De Zilvermolen. De maximum periode kortverblijf is bepaald op 60 dagen na elkaar. U kunt er maximum 90 dagen per jaar gebruik van maken.

Hoe lang duurt het eer er een plaats vrijkomt?

Wanneer u ons contacteert, is het moeilijk om mee te delen wanneer er een plaats zal vrijkomen. Uw plaats op de wachtlijst is afhankelijk van uw datum van inschrijving en uw graad van zelfredzaamheid. Wanneer u als eerste op de lijst staat en er een plaats vrijkomt die past bij uw profiel, zal een van onze medewerkers van de centrale sociale dienst u contacteren en een mogelijk contract met u samen bespreken.

Hoe ziet WZC Zilversterre eruit?

WZC Zilversterre heeft 4 verdiepingen en een gelijkvloers die elk hun eigen specifieke zorgen bieden. Het gelijkvloers, afdeling Gainsbourg, en de helft van de eerste verdieping, afdeling Fitzgerald, is voor personen die extra fysieke zorg nodig hebben.

Assistentiewoningen bevinden zich eveneens op de eerste verdieping Casablanca, de tweede verdieping Columbo en de derde verdieping Cavell. Elke afdeling (op Casablanca na) heeft zijn eigen ruime dagzaal met terras. Het onthaal, het winkeltje, de Orangerie, wellness, fitness en het kapsalon bevinden zich allemaal op het gelijkvloers. De vierde verdieping is de daktuin.

Onze contactgegevens

Bel ons
09 330 20 35
Stuur een e-mail
info@zilversterre.be
Onze locatie
Kortrijksesteenweg775
9000 Gent