WZC De Zilvermolen

Welkom!

Bel ons
09 222 52 89
Stuur een e-mail
info@zilvermolen.be
Onze locatie
Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
WZC De Zilvermolen

Wonen in een woonzorgcentrum is u thuis voelen

Welkom bij WZC De Zilvermolen. Bent u op zoek naar een woning op maat? Dan kunnen wij u zeker de juiste keuze aanbieden.

Houdt u van:

  • een feestje op geregelde tijd
  • fitness
  • een aangename sauna
  • gezellig tafelen met vrienden
  • rust en veiligheid?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. WZC De Zilvermolen beschikt over zorgkamers, assistentiewoningen en kortverblijf, allemaal afgestemd op uw persoonlijke noden.

Meer informatie kan u op deze website vinden of download onze opname-brochure.

IEDEREEN IS BIJ ONS UNIEK

Ontdek onze voorzieningen

Verhalen van de afdeling

Onze bewoners aan het woord

Meer weten

Meer weten

Wat zijn de bezoekuren?

Omdat wij ernaar streven om een thuis te zijn voor onze bewoners, hanteren wij doorlopende bezoekuren. We vragen wel aan de familie om rekening te houden met eventuele verzorgingsmomenten.

In welke mate dien ik al dan niet zorgbehoevend te zijn om voor een assistentiewoning of woonzorgkamer te opteren?

Bewoners van een assistentiewoning dienen in staat te zijn om zelfstandig te wonen. Voor ondersteunende hulp zoals bij het wassen, kan de bewoner dienst doen op externe partners zoals thuishulp.

Omdat zelfstandig wonen vaak niet meer lukt, hebben bewoners van een kamer vaker extra hulp nodig. Wij geven voorrang aan zorgbehoevende mensen die intensieve ondersteunende hulp nodig hebben waardoor een thuissituatie niet meer mogelijk is voor hen. Dat kan zowel op fysisch als op psychisch vlak zijn.

Bieden jullie kortverblijf aan?

Zeker, wij bieden kortverblijf aan in WZC Zilversterre, WZC Weverbos en WZC De Zilvermolen. De maximum periode kortverblijf is bepaald op 60 dagen na elkaar. U kunt er maximum 90 dagen per jaar gebruik van maken.

Hoe lang duurt het eer er een plaats vrijkomt?

Wanneer u ons contacteert, is het moeilijk om mee te delen wanneer er een plaats zal vrijkomen. Uw plaats op de wachtlijst is afhankelijk van uw datum van inschrijving en uw graad van zelfredzaamheid. Wanneer u als eerste op de lijst staat en er een plaats vrijkomt die past bij uw profiel, zal een van onze medewerkers van de centrale sociale dienst u contacteren en een mogelijk contract met u samen bespreken.

Ik wil op bezoek komen, hoe regel ik dat?

De bezoekregeling door de coronacrisis verschilt van campus tot campus. Gelieve contact op te nemen met het onthaal van de campus waar u op bezoek wenst te komen. Dank voor uw begrip.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag?

Bel ons
09 222 52 89
Stuur een e-mail
info@wzcdefoyer.be