WZC De Zilvermolen

Welkom!

Bel ons
09 222 52 89
Stuur een e-mail
info@zilvermolen.be
Onze locatie
Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
De Zilvermolen

Veelgestelde vragen

Vaak komen er bij een verhuis naar een woon- en zorgcentrum heel wat vragen bij te kijken. Hieronder kan u hopelijk al wat antwoorden vinden. Mocht u toch nog twijfelen, dan kan u steeds onze sociale dienst contacteren.

Wat zijn de bezoekuren?

Omdat wij ernaar streven om een thuis te zijn voor onze bewoners, hanteren wij doorlopende bezoekuren. We vragen wel aan de familie om rekening te houden met eventuele verzorgingsmomenten.

In welke mate dien ik al dan niet zorgbehoevend te zijn om voor een assistentiewoning of woonzorgkamer te opteren?

Bewoners van een assistentiewoning dienen in staat te zijn om zelfstandig te wonen. Voor ondersteunende hulp zoals bij het wassen, kan de bewoner dienst doen op externe partners zoals thuishulp.

Omdat zelfstandig wonen vaak niet meer lukt, hebben bewoners van een kamer vaker extra hulp nodig. Wij geven voorrang aan zorgbehoevende mensen die intensieve ondersteunende hulp nodig hebben waardoor een thuissituatie niet meer mogelijk is voor hen. Dat kan zowel op fysisch als op psychisch vlak zijn.

Bieden jullie kortverblijf aan?

Zeker, wij bieden kortverblijf aan in WZC Zilversterre, WZC Weverbos en WZC De Zilvermolen. De maximum periode kortverblijf is bepaald op 60 dagen na elkaar. U kunt er maximum 90 dagen per jaar gebruik van maken.

Hoe lang duurt het eer er een plaats vrijkomt?

Wanneer u ons contacteert, is het moeilijk om mee te delen wanneer er een plaats zal vrijkomen. Uw plaats op de wachtlijst is afhankelijk van uw datum van inschrijving en uw graad van zelfredzaamheid. Wanneer u als eerste op de lijst staat en er een plaats vrijkomt die past bij uw profiel, zal een van onze medewerkers van de centrale sociale dienst u contacteren en een mogelijk contract met u samen bespreken.

Ik wil op bezoek komen, hoe regel ik dat?

De bezoekregeling door de coronacrisis verschilt van campus tot campus. Gelieve contact op te nemen met het onthaal van de campus waar u op bezoek wenst te komen. Dank voor uw begrip.

Welke woonvoorziening past het best bij de situatie van mijn mama/papa?

Dit is een heel intieme vraag waarvoor wij u graag uitnodigen voor een persoonlijk gesprek met onze sociaal assistenten, Pauline en Astrid. Zij luisteren naar uw verhaal, vragen en noden. Doordat zij overkoepelend werken, zijn zij op de hoogte van al onze verschillende campussen. Samen komen jullie dan tot de juiste plaats voor uw familielid.

Welke vestiging is voor mij het interessantste?

Veel hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Onze campussen hebben elk unieke eigenschappen. Zo ligt WZC Zilversterre dichter bij het centrum van Gent en heeft het een eigen, ruime daktuin, maar ligt WZC Weverbos naast het natuurgebied 'Gentbrugse Meersen' in Gentbrugge. Sowieso zijn al onze campussen vlot bereikbaar, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer, liggen ze buiten de Gentse lage-emissie-zone en is er parkeerplaats voorzien.