Assistentiewoning Gent

De kinderen het huis uit, grootouder worden, met pensioen gaan…? Ouder worden, het hoort bij het leven en het is onvermijdelijk. Zelfstandig wonen wordt beetje bij beetje moeilijker maar tegelijkertijd bent u er nog lang niet klaar voor om naar een bejaardentehuis te verhuizen. In dat geval kan u overwegen om voor een assistentiewoning in Gent te kiezen.

Wat is een assistentiewoning? 

Een assistentiewoning is een aangepaste en veilige woning waar u als 65-plusser perfect zelfstandig kan wonen. Er zijn handgrepen aanwezig in toilet en douche, u moet nauwelijks een trap nemen en er is een oproepsysteem voor noodgevallen. Voor ondersteunende hulp bij bijvoorbeeld het wassen, kan u rekenen op externe partners zoals thuishulp of mantelzorg. Bovendien kan u beroep doen op beschikbare gemeenschappelijke diensten die poetshulp of warme maaltijden voorzien.

Indeling assistentiewoningen

Onze assistentiewoningen in Gent zijn er voor zowel koppels als voor alleenstaanden. Ze bestaan uit studio’s die opgedeeld zijn in twee delen: een ruime één- of tweepersoonsslaapkamer en een woonruimte die voorzien is van een eigen afgesloten badkamer met douche, toilet en lavabo. Ook koken kan u nog steeds zelf blijven doen in de voorziene minikeuken met koelkast en kookplaten.

Elke assistentiewoning in Gent beschikt over een digitaal scherm waarop u als bewoner tal van toepassingen kan uitvoeren. Zo is het mogelijk om uw persoonlijke agenda te beheren, te telefoneren, gebruik te maken van het internet, uw zorgdossier na te kijken maar ook om hulp te roepen of om drinken te vragen.

De assistentiewoningen van WZC De Foyer zijn dus zeker goed uitgerust. Waar u wel zelf voor moet zorgen, zijn meubels. Op het digitaal scherm na, is de assistentiewoning niet bemeubeld.

Voordelen van een serviceflat

Onze assistentiewoning in Gent, in de volksmond ook wel eens serviceflat genoemd, biedt tal van voordelen voor ouderen. Waar er vroeger maar twee opties waren voor ouderen, ofwel nam u uw intrek in een rusthuis ofwel sprong de familie bij, zijn er nu meerdere keuzemogelijkheden. Een serviceflat kan eigenlijk aanzien worden als een privé-appartement in een complex met zorgverlening op maat voor hulpbehoevende ouderen en tal van gedeelde faciliteiten. Het is een echte nieuwe thuis voor de bewoner:

  • U kan uw appartement inrichten zoals u zelf wil
  • U kan zelf blijven koken
  • U kan gasten ontvangen
  • U heeft er volledige privacy
  • U heeft geen gebrek aan sociaal contact

Het allerbelangrijkste voordeel blijft natuurlijk dat u toegang heeft tot zorg als u dit nodig heeft.

Kies voor een assistentiewoning in Gent

Kan u nog perfect zelfstandig wonen maar heeft u hulp nodig bij bepaalde activiteiten? Kies dan voor een assistentiewoning in Gent. WZC De Foyer beschikt over verschillende vestigingen zodat u steeds een assistentiewoning in uw buurt vindt. Heeft u nog vragen of wenst u begeleid te worden in uw keuze? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul onderstaand formulier in.