Kortverblijf Oostakker

Bent u 65 jaar of ouder en heeft u nog maar pas een ingreep of een verblijf in een ziekenhuis gehad en daardoor zorgbehoevend of heeft u nood aan een veilige omgeving? Dan kan een kortverblijf in Oostakker een goede oplossing bieden. WZC De Foyer beschikt maar liefst over 4 vestigingen in de ruime omgeving van Gent. Ontdek welk kortverblijf het beste bij uw behoeften past.

Wat is een kortverblijf?

Een kortverblijf biedt tijdelijke verzorging en opvang voor hulpbehoevende ouderen. Doordat een kortverblijf steeds verbonden is aan een woonzorgcentrum, kan u enerzijds nog steeds zelfstandig wonen maar anderzijds ook gebruik maken van de voordelen die een woonzorgcentrum biedt. Zo kan u naast medische en verpleegkundige opvolging ook genieten van activering, revalidatie, animatie en ontspanningsmomenten. Ook als mantelzorger kan u even terug uw batterijen opladen wanneer u de zorg uit handen geeft.

Indeling kortverblijven

De kamers in ons kortverblijf in Oostakker werden opgebouwd met oog op comfort voor de bewoners. De kamer beschikt over een elektrisch verstelbaar bed, een kleerkast, een relaxzetel, een koelkast, een flatscreen tv en een plafond-tilliftsysteem. Daarnaast is er een oproepsysteem aanwezig om hulp te vragen. U kan zichzelf wassen in uw eigen sanitaire ruimte met lavabo, toilet en douche.

Hoelang verblijft u in een kortverblijf?

De maximumperiode voor een kortverblijf is vastgesteld op 60 opeenvolgende dagen. U kan er maximaal 90 dagen per kalenderjaar gebruik van maken. 

Wat doen wij voor jou?

De bewoner van een kortverblijf kan steeds genieten van dezelfde diensten als onze vaste bewoners. Enkel ligt de focus bij een kortverblijf op terugkeren naar huis. We stimuleren daarom ook  in functie van revalidatie. Zo staan wij steeds klaar met de beste zorg.

Kies voor een kortverblijf in Oostakker

Hebt u tijdelijke zorg nodig na een ingreep of verblijf in het ziekenhuis? Of wilt uw mantelzorger de zorg een tijdje uit handen geven? Neem dan telefonisch contact op met onze overkoepelende VZW of vul onderstaand formulier in. Wilt u eerst langskomen voor een vrijblijvend gesprek? Geen probleem, onze werknemers geven u graag alle nodige informatie en helpen u graag bij het maken van een keuze die bij u past.