Music on the Roof / Gentse Feesten

Blue and Broke / Edward

Geniet tijdens Music on the Roof mee van een heerlijke barbecue en een uniek concert van Blue and Broke. Op onze daktuin spelen zij voor u hun expressieve album Edward.

Het album Edward is geënt op beelden: 12 werken van de Amerikaanse schilder Edward Hopper zorgden elk voor inspiratie voor een nummer. Hopper legde mensen onverhoeds vast op doek als een verscholen fotograaf, ergens in hun verhaal, rijkgekleurd, gedetailleerd en realistisch, maar ontdaan van alle smuk, vaak alleen met hun eenzaamheid en gedachten.

De vertaling naar muziek en Engelse tekst door Pedro De Bruyckere – bezieler, songwriter, gitarist én producer van Blue and Broke – levert eenzelfde gevarieerd maar herkenbaar palet op aan klanken: rijkelijk, maar zonder bling bling, mét humor tussen de serieuze noten en de regels in. 

De luisteraar wordt op deze eerlijke cd meegenomen door diverse settings die toch samenhangen als het leven zelf. Hij proeft naar blues en gospel, pop en crooner, en blijft toch zijn heel eigen sound behouden.

Edward is een warme luisterplaat. De ritmesectie (Augustijn Vermandere op bass en Niels Delvaux op drums) is heerlijk op elkaar ingespeeld en laat ruimte voor zowel gitaar als (massa’s!) orgels en piano (Danny Verstraete). De heldere stem (Melissa Anthuenis) of de ruigere versie (Pedro De Bruyckere) vertolken gevat momentopnames uit het leven en gevoelens die daarmee samengaan.

Wil je meegenieten van deze unieke voorstelling en barbecue? Schrijf je dan zeker in! 

Wanneer:
Dinsdag 23 en donderdag 25 juli 2024 • 19.00u

Waar:
Daktuin Zilversterre (4e verdieping), Kortrijksesteenweg 775, 9000 Gent

Prijs:
Volwassene: 40 euro
Kind < 12 jaar: 30 euro

Inschrijven kan je via het contactformulier hieronder of ter plaatse aan het onthaal. Let wel op, enkel na de betaling ter plaatse bent u ook effectief verzekerd van uw plaats. Kom dus zeker op voorhand af om de betaling te regelen.

Contact:
Zilversterre, Kortrijksesteenweg 775, 9000 Gent
T: 09 330 20 35 • E: info@zilversterre.be
Komt u met de auto? Parkeer u dan langs de straatkant a.u.b.