Where Dirk Noyen meets Tars Lootens

De kruising tussen de klassieke wereld met de fagot aan de ene zijde en de wereld van de lichte jazz aan de andere, opent nieuwe horizonten in de muziek. De unieke begeleiding van Tars Lootens in de pittige, swingende blues of bossa’s en in de aangename luistermuziek, maakt van deze uitzonderlijke combinatie een muzikaal hoogtepunt, enig in zijn soort.

Naast de fagot en keyboard is ook de contrabas (Dirk van Gorp) van de partij, die eveneens de link legt tussen klassiek en jazz.

Dirk Noyen is momenteel eerste fagotsolo en lessenaaraanvoerder bij het orkest van de Muntschouwburg te Brussel –Nationale Opera-, en gastprofessor fagot aan het Lemmensinstituut te Leuven. Dirk werkte mee aan verschillende CD-opnames in kamermuziekverband en in 1996 maakte hij een solo-CD met het fagotconcerto en de symfonie-concertante van W.A.Mozart. Tevens realiseerde hij een solo-CD met Tars Lootens: ‘Where Dirk Noyen meets Tars Lootens’, een kruising van de klassieke wereld met de jazzwereld.

Dirk van Gorp is lid van het symfonieorkest van de Muntschouwburg en was in 1978 medeoprichter van The Monnaie Bassquartet. Hij speelde als freelance muzikant reeds samen met tal van bekende artiesten waaronder Toots Thielemans, Carlos Diaz, George Moustaki, Boudewijn De Groot, Dirk Van Esbroeck, Rogier van Otterloo en Wannes Van de Velde.  

Aanvullend kan u ook een rondleiding krijgen doorheen het gebouw waar zich de unieke fototentoonstelling Trots op 80! van Lieve Blancquaert bevindt.

Waar: Orangerie, Zilversterre, Kortrijksesteenweg 775, 9000 Gent
Uur: 10.30u – 12.00u (deuren open om 10.00u)
Gratis toegang, reservatie niet nodig

Voor meer informatie kan u contact opnemen met het onthaal van Zilversterre via info@zilversterre.be of 09/330.20.35