Ouderenzorg Gent

WZC De Foyer biedt verschillende vormen van ouderenzorg in Gent. Wij zijn een VZW met 4 vestigingen in de ruime omgeving van Gent welke beschikken over verschillende soorten zorgkamers:

  • Woonzorgcentra: wie kiest voor een woonzorgcentrum, kan vaak niet meer zelfstandig wonen en heeft ondersteunende hulp nodig bij dagdagelijkse activiteiten.
  • Assistentiewoningen: een assistentiewoning is beschikbaar voor mensen die nog wel perfect zelfstandig kunnen wonen maar ondersteunende hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het wassen. De bewoner kan dan beroep doen op externe partners zoals bijvoorbeeld thuishulp.
  • Kortverblijven: bewoners van een kortverblijf hebben vaak een ingreep of een verblijf in een ziekenhuis achter de rug. Het is een tijdelijke oplossing voor wie nood heeft aan een veilige omgeving. Naast medische en verpleegkundige zorg, kan de bewoner ook genieten van revalidatie, animatie en ontspanningsmomenten.

Onze visie op ouderenzorg

WZC De Foyer heeft een erg sterke visie op ouderenzorg. Dit voor zowel bewoners als werknemers. In de maatschappij wordt gebruik gemaakt van beweringen zoals ‘ouderen hebben minder sociaal contact dan jongeren’, ‘ouderen hebben meer kans op vereenzaming’, … Bij WZC De Foyer zijn we ervan overtuigd dat het leven niet eindigt wanneer u ouder wordt. Wij bewaken uw autonomie en keuzevrijheid zodat u in volle glorie ouder kan worden. Onze werknemers nemen u mee naar concerten en geven creatieve uitspattingen alle kansen. Bij WZC De Foyer heeft u de regie van uw leven zelf in handen.

Onze slogan is trots op 80. Niet alleen dragen wij veel respect uit naar onze bewoners, wij hebben ook onze infrastructuur erop aangepast om meer tijd vrij te maken voor onze bewoners. Wat u ook beslist, wij zullen steeds uw keuze volgen.

Kies voor ouderenzorg in Gent

Heeft u behoefte aan hulp in uw dagdagelijkse leven maar weet u niet welke zorgkamer het beste bij u past? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend gesprek. Onze werknemers luisteren graag naar uw noden. Bent u wel al overtuigd? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul onderstaand formulier in.