Woonzorgcentrum Gentbrugge

Soms is wonen in een thuissituatie onmogelijk doordat zelfstandig wonen niet meer zo goed lukt en u ondersteunende hulp nodig heeft bij uw dagdagelijkse behoeften. Een woonzorgcentrum kan in dat geval een goede oplossing bieden. WZC De Foyer beschikt over 4 vestigingen in de ruime omgeving van Gent en biedt verschillende soorten zorgkamers aan. Ontdek welk woonzorgcentrum het beste bij uw behoeftes past.

Wat is een woonzorgcentrum?

Ons woonzorgcentrum in Gentbrugge of WZC biedt verzorging en permanente opvang aan ouderen vanaf 65 jaar die niet meer in staat zijn om thuis te wonen. Naast een permanente verblijfplaats, kan u rekenen op zowel fysische als psychische medische verzorging en verpleging. Maar ook huishoudelijke hulp en hulp bij dagdagelijkse taken wordt aangeboden in een woonzorgcentrum.

Faciliteiten in onze woonzorgcentra

De campussen van WZC De Foyer zijn gevestigd in een groene omgeving zodat u, wanneer u naar buiten kijkt, direct kan genieten van de natuur. Wij vinden het vooral belangrijk dat onze bewoners zich thuis voelen waardoor wij aan onze infrastructuur heel wat aandacht hebben besteed.

Elke kamer beschikt over een eigen afsluitbare badkamer met lavabo, douche en toilet. Daarnaast kan u in de kamer een flatscreen tv, een bed, een geriatrische stoel, een tafel en een kleerkast terugvinden. Het is helaas niet mogelijk om zelf grote meubelen of elektronische apparaten mee te brengen. Bovendien raden wij sterk af om een tapijt mee te brengen daar dit valaccidenten kan veroorzaken. Het is uiteraard wel toegelaten om eigen accessoires en persoonlijke spullen mee te brengen. Op die manier kan u een eigen thuis creëren waarin u zich veilig en gerust voelt.

Voor elke kamer, hebben wij ook een digitaal scherm voorzien zodat u uw eigen agenda kan beheren, kan telefoneren en kan surfen op het internet. Ook voor hulp op te roepen of drinken te vragen, kan u gebruik maken van het scherm.

Transparante zorg in een woonzorgcentrum

Binnen ons woonzorgcentrum in Gentbrugge werken we met een online zorgdossier voor elke bewoner. De hulpverlenende medewerker duidt hierin aan welke zorg hij of zij aan de bewoner heeft toegediend. Ook familieleden van de bewoner kunnen inloggen in dit portaal zodat ze up-to-date kunnen nakijken welke zorg werd voorzien. De digitale toepassing is tot nu toe voorzien in al onze woonzorgcentra behalve ZC Glorieux.

Contacteer ons woonzorgcentrum in Gentbrugge

Kan u niet meer zelfstandig wonen maar vindt u het een grote stap om te opteren voor een woonzorgcentrum? Kom gerust eens langs voor een gesprek. Onze medewerkers voorzien u graag van passende informatie en begeleiden u graag in de juiste keuze. Bent u wel al overtuigd van uw keuze? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel ons op het nummer 09 222 52 89. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.