WZC Gentbrugge

Bent u 65 jaar of ouder en op zoek naar een WZC in Gentbrugge om uw oude dag in door te brengen? WZC De Foyer is een waarden gedreven VZW met 4 vestigingen zodat u altijd een WZC vindt bij u in de buurt.

Wat is een WZC?

Ons woonzorgcentrum of WZC in Gentbrugge biedt permanente of tijdelijke zorg aan hulpbehoevende ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De ouderen kunnen rekenen op medische en verpleegkundige hulp maar ook op huishoudelijke hulp, animatie, revalidatie of ontspanningsmomenten. WZC De Foyer is een VZW, welke beschikt over 4 vestigingen in de ruime omgeving van Gent:

Preventie dementie

Omdat dementie vaak voorkomt bij mensen vanaf een leeftijd van 65 jaar en de bevolking blijft vergrijzen, voorspellen experts een grote toename in het aantal mensen met de aandoening dementie. WZC De Foyer biedt aangepaste zorg om dementie bij haar bewoners te voorkomen. Hier enkele voorbeelden:

  • Voeding: om hart- en vaatziekten te voorkomen wordt vaak geadviseerd om over te stappen op een mediterraan dieet. Dit houdt in dat er veel fruit, groenten en vette vis gegeten moet worden maar gaat ook gepaard met het eten van weinig (rood) vlees en het beperken van de hoeveelheid wijn. Bij WZC De Foyer hebben we een eigen grootkeuken die dagelijks werkt met verse ingrediënten. Onze maaltijden zijn steeds gevarieerd en in buffetvorm, zo kan u als bewoner zelf kiezen wat u graag eet.
  • Licht: sterke lichtstimulansen in de ochtend en net na de middag bieden hetzelfde effect als een hoog niveau de hele dag door. Daarom maken wij gebruik van dynamisch licht in onze leefruimtes en is elke hoek extra verlicht. Op die manier voorkomen we valaccidenten en is elke bewoner in staat om goed te kunnen zien.
  • Sociale activiteiten: wie op oudere leeftijd minder sociaal contact heeft met medemensen, heeft een verdubbeld risico op dementie. Door innovatieve technieken zoals een robotsysteem voor de verdeling van medicatie en een tillift in elke kamer, hebben de werknemers van WZC De Foyer meer tijd om in contact te komen met de bewoners. Daarnaast zorgen we ervoor dat onze bewoners hun maaltijden steeds in een gezamenlijke eetzaal nuttigen zodat ze meer in contact komen met elkaar.

Kies voor een WZC in Gentbrugge

Heeft u hulp nodig bij uw dagdagelijkse activiteiten? Overweeg dan eens om te verhuizen naar een WZC. Bent u reeds overtuigd van één van onze vestigingen? Neem dan telefonisch contact op of vul onderstaand formulier in. Twijfelt u nog welke vestiging het beste bij u past? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend gesprek. Onze werknemers helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.